De een kijkt er al jaren naar uit, de ander kijkt er juist tegenop. Als je eindelijk pensioen hebt, vallen er namelijk veel dingen weg. Waar je voorheen meerdere dagen per week werkte, heb je nu zeeën van tijd. Voor sommige mensen is dit best lastig. Vooral voor mensen waarvan hun partner nog werkt of die alleen wonen kan het pensioen minder leuk lijken. Door leuke activiteiten te ondernemen wordt het wel leuk! In dit artikel lees je een aantal activiteiten om te doen tijdens het pensioen.

Zorg voor structuur

Doordat je niet meer werkt heb je minder structuur in je week en je dag. Dit kan zorgen voor een vervelend gevoel. Structuur in een week en in de dag is namelijk gezond. Zorg daarom dat je je oude structuur van opstaan en naar bed gaan behoud of een nieuwe structuur aanleert. Als je voorheen heel vroeg moest opstaan kan je dan iets later opstaan en iets later naar bed gaan. Daarnaast creëer je structuur door bepaalde activiteiten op een vaste dag te plannen. Wat voor activiteiten kun je dan bijvoorbeeld doen? Dat lees je hieronder.

 

Ga vrijwilligerswerk doen

Ben je nog fysiek gezond en geeft het je voldoening om mensen te helpen? Dan kan je vrijwilligerswerk gaan doen. Er zijn genoeg opties als je ouder bent. Je kunt bijvoorbeeld helpen met de bingo, bridgen of thee en koffie schenken in een verzorgingstehuis. Andere opties zijn bijvoorbeeld mensen helpen Nederlands te leren of mensen helpen met je expertise. Bij onder meer buurthuizen en verzorgingstehuizen zijn er veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Activiteiten in de natuur

Nu je eindelijk meer tijd hebt kun je genieten van de natuur. Als je nog fysiek gezond bent kan je vaker gaan fietsen, wandelen of hiken. Houd je meer van stilzitten? Dan kan je gaan vissen. Je kunt dit op land doen of op een aluminium visboot. Een visboot kan je eerst huren om het uit te proberen. Als het je bevalt is het de investering waard om zelf een aluminium sloep aan te schaffen. Elke dag een korte wandeling doen is ook goed voor je gezondheid en geheugen. Heb je een fysieke beperking? Dan is zelfs al een wandeling over de galerij een goed doel!

 

Natuurlijk zijn er veel meer activiteiten mogelijk. Wat dacht je van deelnemen aan een bridgegroep, sporten in de sportschool of deelnemen aan boeken- of eetclubje?